Dwuletni Program dla Kobiet po przejściach KROK DO DOBREGO WSPÓLNEGO ŻYCIA – mamy za sobą ponad rok, a przed nami jeszcze kilka miesięcy, program kończy się w listopadzie 2021

Zapraszamy samotne kobiety w wieku 30-60 lat, będące matkami, które doświadczyły przemocy w rodzinach pochodzenia lub żyły w opresyjnych, ale już zakończonych związkach, a którym nie udaje się zbudować nowej satysfakcjonującej relacji lub szczęśliwego domu, mimo, że tego chcą i o to się starają. Zapraszamy kobiety, które mimo trudnej przeszłości budują coś nowego, ale nie czują się pewnie i potrzebują wsparcia.

Oferujemy ścieżki pracy ze sobą i nad sobą dostosowane do potrzeb i możliwości osoby zgłaszającej się do nas.

Punktem startu są indywidualne konsultacje z psychologiem, potem zajęcia grupowe nakierowane na wsparcie, psychoedukację i rozwój:

• Matkom, które są same mimo, że marzą o „udanym” byciu razem proponujemy 3-miesięczne spotkania grupowe
    o tym jak mądrze być osobno, żeby bezpiecznie być razem.
  • Kobietom po trudnych związkach, które budują już coś nowego, ale lęk blokuje je i czują, że nie radzą sobie z niepewnością proponujemy cykl spotkań weekendowych (już rozpoczęliśmy nabór na 2021)

W czasie spotkań indywidulanych i grupowych wyposażamy Panie w umiejętności życiowe potrzebne do rozpoznania i rozwiązania problemu, zmotywujemy do uruchomienia zmian oraz będziemy wspierać na drodze do podniesienia jakości własnego życia – bądź tego razem bądź tego osobno.

Nie warto samotnie płakać w kącie,
nie warto powielać tego, co nie służy,
nie warto miotać się od ściany do ściany.
Warto nauczyć się być ze sobą na tyle dobrze i bezpiecznie,
żeby korzystać z wpływu, jaki mamy na własne życie i budowanie dobrego związku z drugim człowiekiem. To spore wyzwanie.
Do osiągnięcia celu może być potrzebne więcej lub mniej czasu.
Warto, żeby każdy dał sobie ten czas, którego potrzebuje.

Zapraszamy do udziału w naszym programie.                                        Zadzwoń i umów się na spotkanie.

😊Realizacja programu: „Krok do Wspólnego Życia” jest finansowana przez MIASTO STOŁECZNE WARSZAWA w ramach zadania: Zapewnienie pomocy specjalistycznej osobom i rodzinom doznającym różnych form przemocy w rodzinie 2019-2021.