Jak pokonać rodzicielską bezradność? Letnia edycja grupy dla Rodziców Młodych Ludzi. Zaczęła się 05 czerwca 2024. Jest wolne miejsce!

Zaczęliśmy zajęcia 05 czerwca. Mamy wolne miejsce…bo po rozpoczęciu zajęć z ważnych życiowych powodów jedna osoba zrezygnowała. Tych, którzy jeszcze nie podjęli decyzji na wspólną pracę zapraszamy na konsultacje. Może te ostatnie miejsca czekają właśnie na Panią/Pana..

GRUPA DLA RODZICÓW MŁODYCH LUDZI – JAK POKONAĆ RODZICIELSKĄ BEZRADNOŚĆ?

Fundacja C.E.L. proponuje Pani/Panu cykl spotkań grupowych
dotyczących doskonalenia umiejętności w kontakcie z dorastającym dzieckiem i radzenia sobie w sytuacjach, kiedy dzieci podejmują ryzykowne zachowania
(papierosy, alkohol, narkotyki, przemoc, kłamstwa, wagary i inne) i czasami stawiają rodziców pod ścianą, a Rodzicowi z trudną historią brakuje mocy i sił do poszukiwania dobrych rozwiązań… Koniec roku to trudny czas i dla Młodych i dla Rodziców, a czas wakacji bywa poważnym wyznawaniem… Jeśli nie chcecie w tym czasie zostać sami… Zapraszamy!

Będziemy zastanawiać się i uczyć:
• jak zrozumieć zachowania i potrzeby dziecka
• jak rozumieć je w kontekście problemu w rodzinie
• jak stawiać granice, nie tracąc kontaktu z dzieckiem
• jak rozwiązywać konflikty i nie dopuszczać do wielkich wojen
• jak wychowywać i skutecznie budować porozumienie bez przemocy
• jak wspierać własne dzieci w wyborze bezpiecznych dla nich zachowań
• jak mądrze uczyć kontroli nad życiem i brania odpowiedzialności za siebie

*********
Spotkania grupowe poprowadzimy w dwóch blokach. Pierwszy przed wakacjami zaczynamy 05 czerwca, a kończymy 24 lipca 2024. Drugi po wakacjach zaczynamy 04 września, a kończymy 22 września 2024. Będziemy spotykać się w środy w godz. 17.30-21.00/21.30. Elementem pracy grupy są też spotkania weekendowe: jedno latem 14 lipca  i jedno 22 września 2024 (w weekendy prosimy o zarezerwowanie czasu w godzinach 10-18.30).

*********
Osoby zainteresowane prosimy o telefon do Biura Fundacji C.E.L.
Jesteśmy dostępni od poniedziałku do piątku pod telefonem 508 797 177.  Pierwszy krok to spotkanie z osobą prowadzącą grupę. Czekamy na zgłoszenia!

OFERTA DLA MIESZKAŃCÓW WARSZAWY

*********
Spotkania grupowe realizowane są w ramach zadania:
Szkoła Kompetencji Życiowych dla Rodziców i Rodzin.
Zadanie finansowane jest ze środków m.st. Warszawy

Komunikaty C.E.L. Warto zajrzeć