„PRZEMOC” DZIECI WOBEC DOROSŁYCH, czyli o przyczynach i skutkach bałaganu w relacjach rodzinnych – grupa startuje we październiku 2023

GRUPA DLA MATEK
Jeśli jest Pani po trudnym związku, po latach życia w opresji  i samotnych zmaganiach z pokonywaniem narastających problemów w relacji z dzieckiem… Jeśli dorastające dzieci „szaleją” i wchodzą na głowę, a problemy zasłaniają cały świat…

Fundacja C.E.L. proponuje grupę:

Zapraszamy samotne Mamy po doświadczeniach przemocy zainteresowane docieraniem do źródeł problemu.  W trakcie grupy będziemy:

• Dowiadywać  się, co i jak zamieszało się w domowej przestrzeni
  • Poznawać prawdy o przyczynach i skutkach niepokoju
  • Poznawać ważne powody, dla których dzieje się tak, jak się dzieje
  • Dowiadywać się, co warto i dlaczego?
  • Szukać drogowskazów, które pozwolą spojrzeć z innej perspektywy na faktografię rodzinnego bałaganu i „szaleństwa” dzieci

Razem będziemy szukać odpowiedzi na nurtujące pytania w sytuacjach, kiedy dziecko przekracza granice zdrowego rozsądku, a wy doświadczacie bezradności. Będziemy poszukiwać źródeł siły i dobrych rozwiązań w sytuacjach, które wymknęły się spod kontroli.

Spotkania grupowe zaczynają się 15 PAŹDZIERNIKA, a kończą najpóźniej 19 GRUDNIA 2023. Będziemy spotykać się raz w tygodniu we wtorki od 17.30 do 21.00. Zaplanowaliśmy również jednodniowe spotkania niedzielne: 15 i 29 października,  12 i 26 listopada oraz  10 grudnia 2023 (w niedziele prosimy zarezerwować sobie godziny 09.30-18.00). Szczegółowy harmonogram ustalimy w dniu rozpoczęcia zajęć.

Osoby zainteresowane prosimy o kontakt z Biurem Fundacji C.E.L. Jesteśmy dostępni od poniedziałku do piątku pod tel. 508 797 177. W zależności od sytuacji aktywny jest też telefon 22 646 22 56

Czekamy na zgłoszenia!
OFERTA TYLKO DLA MIESZKAŃCÓW WARSZAWY

Spotkania grupowe realizowane są w ramach zadania: „Małymi krokami do wielkich zmian”, czyli jak skutecznie przeciwdziałać długotrwałym skutkom przemocy w domu i w rodzinie. Zadanie finansowane jest ze środków m.st. Warszawa.

Komunikaty C.E.L. Warto zajrzeć