Jak pokonać rodzicielską bezradność? Letnia edycja grupy dla Rodziców Młodych Ludzi od 06 czerwca 2024. ZAPRASZAMY!

GRUPA DLA RODZICÓW MŁODYCH LUDZI – JAK POKONAĆ RODZICIELSKĄ BEZRADNOŚĆ?

Fundacja C.E.L. proponuje Pani/Panu cykl spotkań grupowych
dotyczących doskonalenia umiejętności w kontakcie z dorastającym dzieckiem i radzenia sobie w sytuacjach, kiedy dzieci podejmują ryzykowne zachowania
(papierosy, alkohol, narkotyki, przemoc, kłamstwa, wagary i inne) i czasami stawiają rodziców pod ścianą, a Rodzicowi z trudną historią brakuje mocy i sił do poszukiwania dobrych rozwiązań… Koniec roku to trudny czas i dla Młodych i dla Rodziców, a czas wakacji bywa poważnym wyznawaniem… Jeśli nie chcecie w tym czasie zostać sami… Zapraszamy!

Będziemy zastanawiać się i uczyć:
• jak zrozumieć zachowania i potrzeby dziecka
• jak rozumieć je w kontekście problemu w rodzinie
• jak stawiać granice, nie tracąc kontaktu z dzieckiem
• jak rozwiązywać konflikty i nie dopuszczać do wielkich wojen
• jak wychowywać i skutecznie budować porozumienie bez przemocy
• jak wspierać własne dzieci w wyborze bezpiecznych dla nich zachowań
• jak mądrze uczyć kontroli nad życiem i brania odpowiedzialności za siebie

*********
Czas naboru po raz kolejny przedłuża się i zmieniamy termin rozpoczęcia grupy. Zapowiadaliśmy wcześniej, że jeśli nie zaczniemy 22 maja to koniec grupy będzie po przerwie wakacyjnej we wrześniu. Ten scenariusz ma swoje dobre strony i mamy już doświadczenia w takiej pracy podzielonej na dwa etapy. Zaletą dla Państwa jest możliwość korzystania z wakacyjnego wsparcia bez czekania…

Spotkania grupowe poprowadzimy w dwóch blokach. Pierwszy przed wakacjami zaczynamy 06 czerwca, a kończymy 24 lipca 2024. Drugi po wakacjach zaczynamy 04 września, a kończymy 22 września 2024. Będziemy spotykać się w środy w godz. 17.30-21.00. Elementem pracy grupy są też spotkania weekendowe: Dwa przed wakacjami 15-16 czerwca, 13 lipca i  jedno 22 września 2024 (w weekendy prosimy o zarezerwowanie czasu w godzinach 10-18.30)

*********
Osoby zainteresowane prosimy o telefon do Biura Fundacji C.E.L.
Jesteśmy dostępni od poniedziałku do piątku pod telefonem 508 797 177.  Pierwszy krok to spotkanie z osobą prowadzącą grupę. Czekamy na zgłoszenia!

OFERTA DLA MIESZKAŃCÓW WARSZAWY

*********
Spotkania grupowe realizowane są w ramach zadania:
Szkoła Kompetencji Życiowych dla Rodziców i Rodzin.
Zadanie finansowane jest ze środków m.st. Warszawy

Komunikaty C.E.L. Warto zajrzeć